Volkswagen ID.7 utan maskering fångad på bild

Carl Undéhn

Carl Undéhn

3 apr 2023

Volkswagen ska lansera tio nya elbilar fram till 2026. En av dem är sedanen ID.7, en modell som beskrivs som en eldriven verison av storsäljaren Passat. Även en kombi är planerad och ett smakprov på den fick besökare vid elbilsmässan eCarExpo i Göteborg förra året då konceptet ID. Space Vizzion fanns på plats.

ID.7 för den kinesiska marknaden har redan visats upp, där den kallades ID. Aero. I början av året släppte Volkswagen bilder på den europeiska versionen. Exakt hur den ser ut och vilka skillnader den har mot kinesiska ID.7 doldes då med en avancerad maskering i form av delvis belyst lack i olika färger.

En bättre blick får vi då av en bild som en läsare skickat in till den tyska dagstidningen Wolfsburger Nachrichten. Den visar ID.7 utan maskering men med mätinstrument som verkar användas för att samla in testdata monterat på bagageluckan.  

Karossens linjer stämmer väl överens med vad vi fick se vid premiären av kinesiska ID. Aero. Men strålkastarna bak ser nu ut att vara av en enklare variant. Hos ID. Aero sträckte sig en ljusramp över bakluckan och strålkastarna hade mönster från vad som såg ut att vara OLED-teknik.

Volkswagen har med ID.7 lovat sin mest effektiva elbil hittills med en räckvidd på upp till 70 mil. Med ett axelavstånd på 2,97 meter finns det inte bara gott om plats på insidan ytan också möjligheten att klämma in ett större batteri än de på 77 kWh som dagens ID-modeller har som mest. Om det är något vi får se hos ID.7 är oklart.

På insidan ska ID. 7 också bjuda på mer kvalitetskänsla än vad vi hittills sett hos ID-modellerna. Head up-display är standard och vad som kallas ”Smart Air Vents” ska bättre styra luftflödet i kupén.

Volkswagen ID.7 ska ha premiär innan sommaren.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!