Volkswagen undrar: vill ni ha en ID. Buzz Pickup?

PUBLICERAD: 2022-04-28

Volkswagens eldrivna minibuss ID. Buzz har redan visats som både personbil och i transportutförande. På helgens elbilmässa eCarExpo i Friends Arena i Stockholm finns också ID. Buzz Cargo på plats för alla som vill se den i verkligheten.

Och fler versioner är på gång. Fyrhjulsdrift är att vänta och 2025 kommer den efterlängtande campingversionen, ID. California.

Men vad sägs om en ID.Buzz pickup? På twitter har Volkswagen visat upp en konceptskiss på just det. I posten skriver Volkswagen ” På vägen från idé till produktion görs många designutkast som aldrig visas – som det här: En #IDBuzz-pick-up! Vad tycker du om det?”.

Om idén har tagits längre än till ritbordet framgår inte. Det är heller inte första gången som Volkswagen kastar ut en testballong på Twitter för att se hur följarna reagerar.

Förra hösten visades ett koncept på en ID. Cabrio och tidigare har även en ID. Buggy presenterats. Ingen av de båda koncepten är något vi fått se mer av sedan dess.

Men helt ointresserade av vad möjliga kunder tycker är Volkswagen inte. Att intresset blev så stort för konceptet ID. Buzz, som visades redan 2017, har beskrivits som en anledning till att modellen till slut blev verklighet.

Som produktionsfärdig ID. Buzz har däremot en hel del av konceptets retrodesign skruvats ned. För den som vill veta mer om arbetet från koncept till färdig modell har Volkswagen släppt en dokumentär om ID. Buzz.

Carl Undéhn

Carl Undéhn

PUBLICERAD: 2022-04-28