Volkswagens ställer ut elkombin ID. Space Vizzion i Stockholm

Carl Undéhn

Carl Undéhn

11 maj 2022

Inför att Volkswagens återförsäljarkonferens drar i gång i Stockholm passar de på att ställa ut en prototyp av kommande elkombin ID. Space Vizzion.

Och för alla som inte är på plats bjuder Sten Forsberg, chef för Volkswagen Personbilar i Sverige, på två bilder via Twitter.

”Bra start på dagen att hälsa ID Space Vizzion, en stor, helt elektrisk kombi med hög vill ha faktor”, kommenterar Sten Forsberg bilderna.

Volkswagen har skickat ut pressbilder på prototyper tidigare, men nu får vi alltså se den ”på riktigt”.

ID. Space Vizzion visades upp för första gången 2019 och prototypen i Stockholm ser inte ut att skilja sig något från vad vi fick se det. Det skulle kunna vara ett tecken på att designen redan är satt. Eller att det helt enkelt rör sig om samma prototypbil som vi fick se då.

Fronten har tydliga släktdrag till andra ID-modeller, men det finns även inslag som känns igen från koncernsyskonet Audis elkombi A6 Avant e-tron.

Båda bilar har en tydlig aluminiumlist som sträcker sig från A-stolparna, över dörrarna och hela vägen bak. Listen skapar en optisk illussion av att bilen är lägre än vad den faktiskt är. Resultatet är känslan av en mer dynamisk och strömlinjeformad kaross.

Även för ljusslingan bak ser det ut som att Volkswagen har hämtat inspiration och eventuellt även en del teknik från kollegorna hos Audi.

Det är ännu oklart när Volkswagen planerar att lansera elkombin ID. Space Vizzion.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!