Volvo och Polestar bjuder på gratis snabbladdning i sommar

Carl Undéhn

Carl Undéhn

2 jul 2021

Laddinfrastruktur är en avgörande del i övergången till elektrifierade transporter. Det har inte minst visats av Tesla som med sitt nätverk av Superchargers har en fördel framför andra tillverkare.

Flera andra, som Volkswagen, BMW, Hyundai och Kia, satsar istället på samarbtet Ionity där det då går att snabbladda billigare med någon form av abonnemang.

Volvo och Polestar har däremot varken byggt egna snabbladdare eller ingått i Ionity. Men något ser ut att vara på gång.

Nyligen meddelades att ägare av Volvos elbilar och Polestar 2 kan ladda billigare på Ionity under ett års tid från första juli.

Nu kommer nästa steg i laddoffensiven och den här gången handlar det om gratis snabbladdning för alla, oavsett bilmärke. Däremot inte på ett helt nätverk utan endast vid en laddstation som kommer sättas upp tillfälligt och finnas kvar fram till september.

Den har fått namnet Powerstop och hittas utmed E4:an i Mjölby, alltså nästan exakt mitt emellan Stockholm och Göteborg.

– Med den här satsningen vill vi visa på hur enkelt och smidigt det är att ladda sin elbil med snabbladdare. Allt fler kunder köper Volvo Cars helelektriska modeller och med Powerstop Mjölby vill vi helt enkelt erbjuda dem och alla andra elbilsägare en premium ladd-upplevelse, säger Jessica Span som är vd på Volvo Car Sverige.

Vid stationen kommer det finnas sex snabbladdare med en effekt på 150 kW. För att få tiden att gå snabbare under laddningen ska det även finns möjlighet att kika på Volvos kommande elsuv C40 och boka provkörningar av XC40 Recharge och Polestar 2.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!