Volvo EX30 årets familjebil enligt kvinnliga journalister

Carl Undéhn

Carl Undéhn

29 jan 2024

Volvos senaste elbil EX30 är med att slåss om titeln Årets bil i Europa. Om den plockar hem titeln får vi veta i slutet av februari. Men redan nu tilldelas Volvo EX30 priset som årets familjebil från Women’s Worldwide Car of the Year. Sedan 2009 delar organisationens jury bestående av kvinnliga biljournalister från 52 länder ut pris för årets bil inom olika kategorier.

Volvo EX30 vinner titeln för sitt pris, säkerheten och att det är tillverkarens modell med lägst koldioxidavstryck hittills. Även förra årets vinnare av vårt pris Årets elbil plockar hem segern i kategorin ”SUV”. Även där lovas prissättningen, samt god aerodynamik trots sitt stora format och den snabba laddningen tack vare plattformens 800-voltssystem.

BMW i5, som även var en av finalisterna när vi utsåg Årets elbil, får också indirekt pris i kategorin ”Large”. Priset där går visserligen till den nya 5-serien, som förutom med eldrift även erbjuds med bensin-, diesel- eller hybridmotor. Men just det faktum att 5-serien nu för första gången går att få som helt eldriven lyfts fram av juryn.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!