Volvo smygvisar lite mer av sin eldrivna MPV

Carl Undéhn

Carl Undéhn

19 okt 2023

Med EM90 ska Volvo lansera sin första MPV. Helt i linje med att endast tillverka elbilar från 2030 är också den eldriven. Premiären sker den 12:e november, men redan igår kunde vi presentera bilder och detaljer kring modellen. Inför typgodkännandet på den kinesiska marknaden släpptes data från det kinesiska ministeriet för industri och informationsteknik, MIIT.  

Nu släpper också Volvo några nya bilder på EM90 – eller i alla fall bilder där EM90 förekommer i bakgrunden.

De visar ett hem till någon som har en Volvo EM90 parkerad utanför huset. Passande nog är parkeringen precis bredvid vardagsrummet. Bakom gardiner kikar små delar av EM90 fram, men några detaljer avslöjas inte.

Upplägget med bilen och det lyxiga huset kan kopplas ihop med att det handlar om en MPV med fokus på komfort och lyx. Men också Volvos beskrivning av EM90 som ”ett skandinaviskt vardagsrum på hjul”.

Volvo EM90 väntas dela teknik med Zeekr 009. Enligt uppgifterna från MIIT är yttermmåtten samma hos båda modeller. Zeekr 009 är däremot fyrhjulsdriven med två elmotorer som tillsammans bjuder på 544 hästkrafter. Med det ska den stora bussen klara 0-100 km/h på 4,5 sekunder.

Hur snabb bakhjulsdrivna Volvo EM90 är från stillastående till 100 km/h och om det även planeras en fyrhjulsdriven version är oklart.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!