Volvofest vid eCarExpo Göteborg – premiär för tre nya elbilar

Carl Undéhn

Carl Undéhn

7 nov 2023

Första helgen i december är det äntligen dags för elbilsmässan eCarExpo igen i Göteborg. Under tidagare år har mässan i Göteborg och Stockholm bjudit på både Sveirge- och Europapremiärer av nya modeller. I år är inget undantag och i Volvos hemstad Göteborg kommer den lokala tillverkaren med extra elbilsgodis till eCarExpo.

Under mässan 1-3 december i Svenska Mässan visar Volvo för första gången upp alla tre nya elbilar EX90, EX30 och EX30 Cross Country för publik.

Volvo EX90 visas för första gången för publik vid eCarExpo i Göteborg.

– Det är verkligen roligt att Volvo väljer eCarExpo på hemmaplan för dessa stora premiärer, säger Anna Fägersten som är marknadschef på mässarrangören eLife Nordic AB.

– Göteborgs position som bilstad är starkare än någonsin och både Volvo, Polestar, Zeekr och Geely-koncernen som helhet har utvecklingsavdelningar här. Dessutom håller hela Västra Götalandsregionen på att bli ett nav i elektrifieringen, fortsätter hon.

Med det kan du kolla in tre vitt skilda elbilar från Volvo på pats. EX90 är tillverkarens nya flaggskeppsmodell, en sjusitsig elsuv med avancerad teknik som Lidar som standard för säkerhet och självkörande funktioner. Volvo EX90 ska börja tillverkas nästa år och eCarExpo i Göteborg blir första gången som modellen visas upp på en mässa.

Liten, men viktigt. Volvo EX30 ska lyfta tillverkarens försäljning av eldrivna modeller.

Som Volvos minsta suv någonsin är EX30 då motsatsen till sitt större syskon. Modellen, med ett pris från 429.000 kronor, ses som en viktig modell för Volvo att lyfta försäljningen av eldrivna modeller. Förutom att vara den minsta suven någonsin från Volvo är det också tillverkarens snabbaste modell någons. Fyrhjulsdrivna Volvo EX30 Twin Motor Performance gör 0-100 km/h på kvicka 3,6 sekunder.

Vi har precis varit och provkört Volvo EX30 och våra intryck av den kan ni läsa om i nummer 11 av Elbilen som kommer ut till prenumeranter den 17:e november – eller redan nu här på webben med Elbilen Plus.

Eldriven Volvo för skogsmullar. Nästa år kommer Volvo EX30 Cross Country.

Nästa år kommer EX30 också i en lite tilltuffad version som EX30 Cross Country. Det betyder högre markfrigång, skyddande detaljer i svart plast och takräcke. Precis som de övriga två blir det premiär för Volvos eldrivna outdoormodell för publik vid eCarExpo i Göteborg.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!