Annons:

Prispress från Citroën – så mycket kostar ë-C3 Aircross

Carl Undéhn

Carl Undéhn

3 okt 2024

Med en prislapp från 299.900 kronor är Citroën ë-C3 den idag billigaste elbilen på svenska marknaden. För det får du en kompakt stadsbil på 4 meter och våra intryck av den kan ni läsa om i vår provkörning här. För den som behöver mer plats finns också den större och 4,39 meter långa elsuven ë-C3 Aircross, som också den nu fått ett svenskt pris.

Också det håller sig lågt och instegsversionen ë-C3 Aircross YOU kostar från 334.990 kronor. De exakta detaljerna kring vad utrustningsnivån YOU kommer med meddelas inte, men räkna med en avskalad upplevelse. Hos den mindre ë-C3 YOU hittas det till exempel ingen skärm för infotainmentsystemet utan en hållare för den egna mobilen. I baksätet är det också en gammal hederlig vev som gäller för att dra ned fönstret.

Utöver det erbjuds versionerna YOU PLUS från 359.990 kronor och toppversionen MAX från 384.990 kronor. I alla fallen handlar det om samma drivlina och batteri som hos ë-C3, alltså en elmotor på 83 kW (113 hästkrafter) och ett LFP-batteri på 44 kWh som ger en räckvidd på 30 mil. Nästa år ska det komma en version med ett större batteri för längre räckvidd, men några detaljer kring det har ännu inte presenterats.

Med snabbladdning på som mest 100 kW går det att fylla batteriet från 20 till 80 procent på 26 minuter. Citroën nämner inget om ombordladdaren, som i standardutförandet nere på kontinenten är på 7 kW. På den svenska marknaden har ë-C3 en ombordladdare på 11 kW som standard, så vi kan nog räkna med att det även är fallet här.

Citroën C3 Aircross med förbränningsmotor har plats för upp till sju personer på insidan. Hos den eldrivna ë-C3 Aircross är det däremot fem platser som gäller. Bagaget rymmer 590 liter, eller upp till 1.600 liter med fällt baksäte.

Leverans till kund är planerad att dra igång under början av nästa år.

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: