Aiways åker på roadshow med nya modellen U6

Carl Undéhn

Carl Undéhn

8 mar 2022

I januari började kinesiska Aiways sälja sin första modell, elsuven U5, i Sverige.

Med ett pris från 429 900 kronor och goda innerutrymmen ska modellen konkurrera både med landsmannen MG ZS EV och dyrare alternativ från europeiska tillverkare.

Att U5 skulle följas av crossovermodellen U6 har varit klart länge. Nu meddelar Aiways att de ger sig ut på en roadshow med nästa modell i de europeiska länder där Aiways säljs idag. Men bilen som det turneras med blir inte den färdiga versionen utan en förseriemodell kallad U6ion.

Jämfört med U5:s något slätstrukna design bjuder efterföljaren U6 på ett tuffare intryck. Sportigheten förstärks av en högt placerad spoiler bak.

Enligt Aiways har designteamet lagt stor vikt vid bilens aerodynamik och insidan ska precis som hos U5 bjuda på gott om plats. I alla fall hos förseriexemplaret U6ion ser det mer modernt och sportigt ut än insidan hos U5. I mitten hittas en pekskärm på 14,6 tum och på instrumentbrädan ska det även finnas en virtuell assistent som kan styras med röstkommando.

Aiways verkar rikat sig till teknikintresserade och har bland annat byggt in förvaring för drönare och fjärrkontroll i de bakre ryggstöden.

Några uppgifter om räckvidd, batteristorlek eller effekt meddelas inte.

Roadshowen började förra veckan i belgiska Antwerpen och ska under kommande månader besöka åtta europeiska länder. Sverige nämns som ett stopp, men enligt Aiways svenska säljchef Peter Palm är det i dagsläget oklart om och när turen gör ett stopp även här.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!