Årets elbil, elbilsförare och laddplats utsedda!

Fredrik Sandberg

Fredrik Sandberg

25 sep 2015

I samband med Öresund Electric Car Rally den 20 september delade den ideella föreningen Elbil Sverige tillsammans med Tidningen Elbilen ut pris för årets elbil, årets elbilsförare och årets laddplats 2015.

E_Golf_Vis_00001

Priset för årets elbil gick till Volkswagen e-Golf

Motiveringen var:

En pigg och rymlig elbil som framgångsrikt förenar konventionell bildesign med eldriftens fördelar. Med sin diskreta framtoning kan den locka fler bilister att ta steget till ren eldrift.

Priset mottogs av Slavo Veljkovic, regionsdirektör på Din Bil Syd.

 

Elbilen i Sveriges kommentar: VW visar med e-Golf hur teknikutvecklingen ska användas. Vi hoppas att VW-gruppen, efter dieselgate, tar ut rätt kurs och satsar än hårdare på utvecklingen av rena elbilar. Här har man chansen att rädda upp varumärket.

Fröken+Sofia+Hellqvist.+Foto+Mattias+Edwall+Kungahuset.se

Priset för årets elbilsförare gick till H.K.H. Prinsessan Sofia

Motiveringen var:

Bland många valbara bilar har hon gjort ett smart val som dessutom skänkt kunglig glans åt åt elbilen och placerat den i sitt rättmätiga ljus

Prinsessan kunde dessvärre inte närvara på prisutdelningen och diplomet kommer istället levereras till kungliga slottet.

OECR-2015_MALMO_065-1024x683-720x405

Priset för årets laddplats gick till laddplatsen på Hästtorget i Laholm

Motiveringen var:

Laddplatsen erbjuder snabb laddning för samtliga moderna elbilar centralt i staden med närhet till både restauranger och museum. En pålitlig och omtyckt laddplats som placerar Laholm på kartan för dagens och framtidens elbilister.

Priset mottogs av Majvor Persson (C) från Laholms kommun som lade motionen som ledde fram till uppförandet av laddplatsen. Laddplatsen, som både erbjuder snabb laddning och två extra laddstolpar, har fått mycket beröm av användarna. På Sveriges största databas för laddplatser uppladdning.nu kan man t.ex. läsa kommentarer som ”En kopp kaffe och en glass på torget under tiden Leafen laddas. Bra funktion och klockren placering!”.

 

Läs mer om pristagarna i kommande nummer av Elbilen i Sverige!

 

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: