Audi Q4 uppdateras med snabbare laddning

Carl Undéhn

Carl Undéhn

4 mar 2022

Volkswagen har ännu inte visat allt som går att klämma ur koncernens elbilsplattform MEB. Men att det går att få mer prestanda än vad vi sett i de elbilar som lanserats hittills är klart.

Med mjukvaruuppdatering ska ID.4 och Skoda Enyaq få snabbare laddning och nu är det även dags för Audi Q4 e-tron att förbättras.

Audi har finslipat programvaran för batteriets värmehanterings- och styrsystem för att höja laddeffekten. Q4 e-tron och Q4 Sportback e-tron med det större batteripaketet på 76,6 kWh kommer därför nu kunna ladda med en effekt på 135 kW, jämfört med som mest 125 kW innan.

Störst skillnad ger det för bakhjulsdrivna Q4 40 e-tron och Q4 Sportback 40 e-tron som vid optimala förhållanden nu går att ladda från fem till 80 procent på 29 minuter, istället för 38 minuter som innan. För fyrhjulsdrivna Q4 45 e-tron samt toppmodellerna Q4 50 e-tron och Q4 Sportback 50 e-tron är tidsbesparingen mindre. Med uppdateringen ska det nu ta 36 minuter att ladda de versionerna till 80 procent.

Samtidigt passar Audi på att erbjuda en del nya tillval. Infotainmentskärmen går nu att få i en större version på 11,6 tum och på utsidan går det att ge bilen ett sportigare uttryck med ett optikpaketet plus. Detaljerna kring grillen, Audi-ringarna i fronten och stötfångarna fram och bak samt modellbeteckningen går då att få i svart färg.

Även appen myAudi får nya funktioner. Ruttplaneraren ger förslag om var du ska stanna och ladda beroende på hur du kör och hur trafiksituationen ser ut. Du kan också få ett meddelande i appen när batteriet har nått en angiven laddningsnivå.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons:
Annons: