Bättre karttjänst för elbilar med Googles operativsystem

Carl Undéhn

Carl Undéhn

9 feb 2023

Volvo och Polestar var först ut med att använda Googles operativsystem Automotive OS i sina bilar. Sedan dess har flera andra tillverkare som Renault, Honda samt General Motors hakat på och snart även Ford.

Under långkörningen med en elbil är det också viktigt att navigeringen planerar för laddstopp. Det är något som karttjänsten hos bilar med Automotive OS nu ska bli bättre på.

Som tidigare ska systemet beräkna bästa ruttförslaget baserat på aktuell trafik. Nytt är att även bilens laddnivå och förbrukning ska tas med.

Systemet ger förslag på var du ska ladda på vägen. Vill du hellre stanna vid en annan laddare ska det enkelt gå att ändra.

Söker du efter en plats med bilens karttjänst kommer det även visas vilka möjligheter det finns för att ladda i närheten. Dessutom tillkommer en tjänst för att enkelt kunna hitta laddare med en effekt på över 150 kW.

De nya funktionerna hittas i alla fall till en början endast i bilar med Google som operativsystem. Om det även kommerleta sig in i mobiltelefoner eller förblir unikt för bilarna är oklart.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: