Bilen som ”Top Gear” dissade rullar fortfarande

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

24 mar 2015

Bara tre batteripaket har bytts ut sedan Nissan Leaf började säljas i Europa. Med 35 000 fordon på europeiska vägar innebär det att 99,99 procent fortfarande använder originalbatteriet, skriver Inside EVs. Den Leaf som BBC:s ”Top Gear” testade är inte en av de tre bilarna trots att stora farhågor kring batteriets livslängd uttrycktes i tv-programmet.

Den brittiske komikern, skådespelaren och elbilsfanstasten Robert Llewellys teori är att motorjournalister och almänheten har förutfattade meningar om elbilsbatterier som grundas på det faktum att mobiltelefoner och datorer ständigt måste laddas upp. Han har träffat personen som köpte exemplaret, av 2011 års modell, efter att det testats av ”Top Gear” och hon är mycket nöjd.

– Jag bor och arbetar i centrala London och slipper betala trängselavgift och parkerar gratis, säger Blanca Pinero som använder bilen dagligen.

I intervjun, som ligger på Youtube, framkommer det att Blanca Pinero inte hade någon aning om att bilen var en tv-kändis när hon köpte den.

– Men så fort jag fick höra talas om det tittade jag på avsnittet, säger Blanka Pinero som även berättar att räckvidden inte har försämrats sedan hon köpte bilen.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!