BMW-ägare får betalt för att skjuta upp laddningen

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

8 jan 2015

BMW-ägare i Kalifornien kan få upp till 1 540 dollar, motsvarande omkring 10 000 kronor, om de låter bli att ladda sina bilar när eldistributionssystemet är hårt belastat. Detta genom ett pilotprojekt som BMW kommer att genomföra i samarbete med elleverantören Pacific Gas and Electric. Med start i sommar kommer deltagarna i studien få betalt för att skjuta upp laddningen i upp till en timme när trycket på elnätet är högt, skriver flera sajter, bland annat BMW-blog.

Uppemot 100 ägare av BMW i3 i San Francisco-området kommer att delta i projektet och får 1 000 dollar för sitt deltagande. De kan också få ytterligare 540 dollar när det 18 månader långa testat är över, hur mycket beror på hur bra de har ”skött sig” då det finns möjlighet att ladda bilen även när systemet är hårt belastat.

I projektet ingår även en del där BMW förser elnbätet med ström som har genererats av solpanelerna på deras kontor i Kalifornien och lagrats i gamla i3-batterier som har för låg kapacitet för att användas i bilar men tillräckligt hög för att användas för lagring av solenergi.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: