Dåliga försäljningssiffror för BMW i3 tvingar styrelsen till ett strategimöte i stället för att besöka motorshowen i Paris, säger källor med insyn i företaget.

BMW i3 sägs få större batteri

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

20 jul 2018

BMW i3 får ett större batteripaket. Dagens battericeller på 94 amperetimmar ska ersättas med batterier på 120 amperetimmar, uppger den tyska BMW-sajten Bimmer Today.

Om uppgiften, som ännu inte har bekräftats av biltillverkaren, stämmer skuller räckvidden bli drygt 350 kilometer. Visserligen enligt den överoptimistiska och omoderna testcykeln NEDC, men ändå en rejäl förbättring jämfört med i dag.

Detsamma skedde 2016 när BMW bytte ut batterierna i i3, vilket innebar en ökning från 22 till 33 kilowattimmar. Med batterierna på 120 amperetimmar skulle det handla om 43 kilowattimmar.

När batteribytet kommer att ske är osäkert, men Bimmer Today har i alla fall hittills varit mycket träffsäkra när det handlar om BMW-relaterade nyheter så batteripaketet lär bli större. BMW har förmodligen också relativt bråttom, då Tesla Model 3 som har börjat levereras och snart kommer till Europa har både rejäl räckvidd och ett attraktivt pris.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!