BMW i7 får 61 mils räckvidd och bio i baksätet

Carl Undéhn

Carl Undéhn

17 mar 2022

Med den kommande eldrivna sedanen i7 lovar BMW något utöver det vanliga. Tillverkaren själv beskriver modellen som ”världens första helelektriska lyxsedan” – ett påstående som knappast Mercedes, Tesla och Lucid Motors håller med om.

Det är också Mercedes EQS, Tesla Model S och Lucid Air som BMW i7 ska konkurrera mot när den presenteras senare i vår. Bilen ska få en räckvidd på mellan 58 och 61 mil, men mer teknisk information än så har vi inte fått ännu.

Men nu släpper BMW några nya teaserbilder som visar att den i7 verkligen blir något extra.

Det gäller inte minst fronten där det sitter en enorm grill. För att framhäva den ytterligare är grillens konturer belysta. Ovanför den hittas smala strålkastare, inte helt olika de som precis har visats på Audis koncept A6 Avant e-tron.

Grillen gör nog att ingen kommer missa att de har just en BMW i7 bakom sig när den fronten dyker upp i backspegeln.

En riktig lyxbil ska ju helst upplevas från baksätet. Där ska i7 bjuda på ”enastående resekomfort” och ”unik filmupplevelse”. En 31-tumsskärm kan rullas ned från taket för att avnjuta filmer i ultrahög 8K-upplösning. För rätt känsla får i7 ett nyutvecklat glastak med namnet ”Sky Lounge”.

I dörrarna ska det finnas vad BMW kallar för ”Interaction Bar”, ett belyst fält där det även ska gå att styra vissa funktioner.

BMW i7 har premiär i april.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!