BMW lägger ned tillverkning av i3 i sommar

Carl Undéhn

Carl Undéhn

28 jan 2022

Med lanseringen av i3 för nio år sedan var BMW en föregångare. Utvecklad som en elbil från grunden, med innovativa lösningar och användning av kolfiber och aluminium för att sänka vikten visade den på nya möjligheter för elbilar.

Genom åren har modellen uppdaterats och bland annat fått större batteripaket. Men någon direkt efterföljare har aldrig presenterats.

Så vill du lägga vantarna på en fabriksny i3 är det dags skicka in en beställning. Enligt brittiska Autocar bekräftar en talesperson från BMW att tillverkning läggs ned i juli i år.

BMW har flera gånger sagt att tillverkningen ska läggas ned, men det har då talats om att den skulle få leva kvar fram till 2024. Nu måste den i stället göra plats inför att den nya generationen av Mini Countryman ska börja byggas under hösten.

En indirekt ersättare till i3 blir enligt BMW den kommande eldrivna versionen av kompaktsuven X1. Med elmotor kallas den iX1 och blir en konkurrent till bland annat eldrivna Volvo XC40 och är alltså betydligt större än dagens i3.

Och ännu är i3 en storsäljare bland BMW:s elbilar. Förra året utgjorde den med 28 216 exemplar en fjärdedel av märkets försäljning av rena elbilar.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: