BMW:s elbilar får Plug and Charge – men först nästa år

Carl Undéhn

Carl Undéhn

12 sep 2022

För att du ska slippa behöva använda en laddbricka eller app vid laddning krävs det att bilen kan kommunicera med laddstolpen den kopplas till. Plug & Charge, alltså att laddningen startas automatiskt när kabeln kopplas in och betalningen kommer på en faktura, är något som börjar komma till allt fler elbilar.

Tesla har det med det egna nätverket av Superchargers och Volkswagen och Skoda har börjat rulla ut det för laddnätverket Ionity genom uppdateringar. Sedan förra året finns funktionen också för Audi e-tron hos Ionity och även med en Porsche Taycan räcker det med att sätta in kabeln när du laddar där.

Nu meddelar BMW att det kommer även till deras elbilar. Men först i mitten på nästa år och vilka modeller det handlar om är oklart. I ett pressmeddelande nämns endast en ”Plug&Charge-funktion kommer att finnas tillgänglig i de första BMW-modellerna” under 2023.

Men när det väl erbjuds kommer det med en ny funktion. Bilen kan då digitalt lagra avtal från upp till fem olika laddoperatörer, något BMW säger sig vara först med att erbjuda.

Förutsättningen är att det handlar om operatörer anknutna till roamingnätverket Hubject.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!