Borlänge först ut i IKEA:s storsatstning på laddning för elbilar

Carl Undéhn

Carl Undéhn

15 feb 2023

IKEA vill göra det enklare att inhandla nya möbler hos dem med elbil. Förra året meddelades att IKEA tillsammans med laddoperatören Recharge ska bygga ut möjligheten att ladda vi alla sina 20 varuhus i Sverige.

Fram till 2024 ska 700 nya laddpunkter sättas upp. Av dem ska minst 280 stycken vara snabbladdare med en effekt på mellan 150 och 300 kW.

Nu har IKEA tagit det första steget i utbyggnaden. I månadsskiftet februari-mars öppnar 32 nya laddpunkter vid IKEA i Borlänge. Hälften av dem, eller 16 stycken, är snabbladdare med en effekt på 150 kW. Men redan vid installationen förbereds varuhuset för att kunna utöka antalet snabbladdare till 23 stycken.

– Med den här satsningen blir det lättare att besöka IKEA om man har en elbil. Dessutom förstärker vi den svenska laddinfrastrukturen rejält, säger Johan Mårtensson med titeln Fulfilment Sourcing Manager på IKEA Sverige.

Förutom att erbjuda kunder möjligheten att ladda under besöket ska även IKEA:s egna eldrivna fordon som används vid hemleveranser av möbler.

Fler varuhus ska följa under våren och enligt Recharge pågår förberedelserna just nu.

– Vi är måna om att våra laddstationer byggs på platser med mycket trafik där det finns ett bra utbud av tjänster och IKEA är därför en perfekt partner för oss, säger Håkon Vist som är vd på Recharge.

Det är Recharge som står för både installation och drift av laddarna. Vad det kommer kosta att använda dem har inte meddelat. Elbilen försöker nå IKEA och Recharge för att få svar.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!