Brittiska bensinstationer ska tvingas installera laddstationer

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

21 jun 2017

Den brittiska regeringen planerar att genomdriva en rad lagförslag som syftar till att accelerera omställningen till eldrivna fordon. Åtgärderna ska göra Storbritannien ”världsledande när det handlar om nya näringsgrenar”.

Regeringen vill  till exempel kunna ålägga bensinstationer att installera laddstationer, enligt det regeringsprogram som drottning Elizabeth presenterade för parlamentet på onsdagen.

Enligt ett annat lagförslag ska trafikförsäkringen även gälla förarlösa fordon. BBC News rapporterar att regeringen också satsar över 200 miljoner pund, motsvarande drygt två miljarder kronor, på forskning kring självkörande fordon. Dessutom har man utlovat en satsning på 600 miljoner pund, motsvarande drygt 6,5 miljarder kronor, för att stimulera marknaden för fordon med små utsläpp.

Planen kan verka ambitiös, men får ändå kritik av Royal Automobile Club (RAC).

– Fler laddstationer är bra, men förslagen är inte särskilt ambitiösa då de inte inkluderar fler laddmöjligheter på platser där de skulle göra störst nytta: På parkeringsplatser vid större shoppingcenter och stormarknader. Framtida lagförslag bör kunna göra det möjligt att kräva att parkeringsbolag och större fastighetsbolag installerar laddmöjligheter, säger motororganisationens chefsingenjör David Bizley till Smart Highways.

 

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: