Cake släpper nya modeller och lanserar egen e-motocross liga

Sigvard Dackevall

Sigvard Dackevall

2 nov 2020

Svenska motorcykeltillverkaren Cake släpper uppgraderingar som de kallar Race på sina två crossmotorcyklar Cake Kalk Or och Cake Kalk Ink.

Motorcyklarna har redan ett högt kraft- till viktförhållande, med sin 11 kW starka motor. Vridmomentet är 280 Nm i förhållande till vikten på 75 kg. I nya race-modellerna får den nya stänkskärmar, gaffelskydd, nya motocrosshjul och däck. Cake planerar även att erbjuda samma Race-uppgraderingskit till nuvarande ägare. Uppgraderingen kommer vara tillgänglig till jul och kosta kring 18 000 kr. 

För dem som vill köpa Race-versionerna kommer de finnas tillgängliga först i mars 2021. Cake Kalk or Race kostar 130 000 SEK och Cake Kalk Ink Race 105 000 SEK.  

Uppgraderingen kommer i samband med att Cake lanserar International Cake One Design Race, Cakes egna racingliga för el-motocross. Ligan är byggd för att efterlikna Formula E, fast på två hjul, med målet att sprida en utsläppsfri racingserie runtom världen. Det första racet som hölls av Elektrafuture gick av stapeln i St.Tropez, Frankrike, den 5–6 september och inkluderade flera motocrossprofiler såsom motocrossvärldsmästaren Mickael Maschio.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: