Citroën C3 Aircross nu med eldrift men utan sju säten

Carl Undéhn

Carl Undéhn

20 jun 2024

Citroën visade tidigare i år en uppdaterade version av sin C3 Aircross som nu också ska erbjudas med eldrift. Jämfört med den föregående generationen har C3 Aircross vuxit med 24 centimeter på längden och mäter nu 4,29 meter. Något som skapar plats för en tredje bänkrad och plats för sju personer. Men när vi nu får vi veta de tekniska detaljerna kring bilen står det klart att den eldrivna version endast får plats för fem personer. Som plåster på såren rymmer bagaget då 460 liter, jämfört med endast 40 liter när sju personer ska åka med i den bensindrivna sjusitsiga versionen.

I övrigt känns det mesta som väntat igen från det mindre syskonet Citroën ë-C3, som ni kan läsa vår provkörning av här. Elmotorn på framaxeln är samma med en effekt på 83 kW (113 hk) och det gäller även LFP-batteriet med en kapacitet på 44 kWh. Det kan snabbladdas med 100 kW som gör det möjligt att fylla batteriet från 20 till 80 procent på 26 minuter. Tiden för det annars vanliga spannet från 10 till 80 nämns inte. Räckvidden beräknas bli 30, men officiella WLTP-siffror har ännu inte släppts.

Med Citroëns fjädring Advanced Comfort kan vi nog räkna med en mjuk körupplevelse även sätena ska bjuda på komfort med extra tjock stoppning. Insidan ser ut att vara i stort sett samma som hos ë-C3 och även C3 Aircross erbjuds i de båda utrustningsnivåerna You och Max. Den sistnämnda kommer med pekskärm på 10,25 tum för infotainmentsystemet, samt trådlös Apple Car Play och Android Auto. I utförandet You finns i stället en hållare för den egna mobilen.

Priser och leveransdatum har ännu inte meddelats.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!