Citroën visar eldriven C3 för under 25 000 Euro i höst

Carl Undéhn

Carl Undéhn

31 aug 2023

Lång räckvidd har länge varit ett säljargument i elbilsvärlden. Men det ser alltmer ut som att nästa kamp främst handlar om att lyckas få ut de mindre och billigare modellerna. Även Citroën vill vara med och slåss om kunderna där och deras bidrag heter ë-C3. I en intervju med österrikiska Motorprofis meddelar Citroëns vd Thierry Koskas nu att bilen blir en halvkombi och får ett pris ”under 25.000 Euro”, alltså max 300.000 kronor.

Utöver det uppges bilen mäta fyra meter på längden och bli något högre byggd. Den kommer inte heller använda sig av ett billigare LFP-batteri. På insidan lovas innovativa lösningar för funktioner och användandet av displayer. Just Citroën har genom åren inte varit rädda för annorlunda och på gränsen till knasiga lösningar i förarmiljön. Eventuellt kan det också handla om lösnigar där den egna mobilen ska användas som infotainmentsystem för att hålla nere kostnader. Det var bland annat något som visades i det kantiga konceptet Oli som presenterades förra året.

Thierry Koskas bekräftar också att en del av idéerna från Oli kommer leta sig in i ë-C3. Premiären ska ske i oktober i år, så senast då lär vi få veta vad Citroën har för planer.  

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: