Cupra släpper namn och fler detaljer kring sin mindre elbil

Carl Undéhn

Carl Undéhn

12 maj 2023

Att Cupras version av Vokswagenkoncernens mindre och billigare elbil skulle bli Raval stod mer eller mindre klart. Namnet har dykt upp flera gånger de senaste månaderna, bland annat i en reklamvideo där den spanska artisten Rosalía gör en lek med ord utifrån alfabetet.

Nu är det i alla fall officiellt. Med det fortsätter Cupra att namnge sina elbilar efter kvarter i märkets hemstad Barcelona, efter att märkets första elbil döptes till Born.

Med design inspirerad av racingvärlden ska Cupra Raval locka unga köpare, är tanken.

– Raval är en av de mest överraskande stadsdelarna av Barcelona. Och idag är vi stolta över att varumärkets framtida urbana elbil kommer att bära dess namn och representera dess anda, säger Cupras vd Wayne Griffiths.

Precis som ID. 2all, Volkswagens version av den mindre modellen, kommer även Cupra Raval byggas på den mindre Entry-versionen av VW:s elbilsplattform MEB. Även om Cupra vill bjuda på ett sportigare intryck än Volkswagen med design inspererad av racingvärlden är prestandan den samma som hos ID. 2all.

Cupra Raval ska börja säljas 2025.

Det betyder framhjulsdrift, 226 hästkrafter och en räckvidd på upp till 44 mil. Även längden på 4,05 meter känns igen från Volkswagens bil.

När Volkswagen presenterade ID. 2all nämndes inga batteristorlekar. Hos Cupra Raval uppges det erbjudas två versioner med en kapacitet på antingen 40 eller 60 kWh.

Insidan skiljer sig rejält från Volkswagens version.

En bild av insidan visar på stora skillnader mot den mer avskalade designen hos ID. 2all. I Cupras version ser inspirationen ut att komma från gamingvärlden med starka färger och mer spetsiga vinklar på instrumentbrädan och i mittkonsolen.

Även Skoda kommer lansera en modell på MEB-entry, men den har vi hittills endast fått se en skulptur av.

Cupra Raval ska lanseras 2025. SOm hos Volkswagen ID. 2all har Cupra tidigare talat om ett pris från 25 000 Euro, omkring 280 000 kronor. Det nämns däremot inte nu.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: