Då byggs sista exemplaret av Renault Zoe

Carl Undéhn

Carl Undéhn

28 jul 2023

Med lanseringen av Zoe 2012 inledde Renault en framgångssaga. Under perioder var den eldrivna småbilen Europas mest sålda elbil. Sedan dess har konkurrensen hårdnat och att Zoe är på väg bort har blivit allt mer tydligt. Om inte annat för att göra plats för Renaults nya generation med elbilar som Mégane E-Tech och kommande Renault 5 och 4.

Franska medier uppger nu när det är dags att bokstavligen dra ur sladden för Renault Zoe. Den 30:e mars nästa år ska det sista exemplaret rulla av bandet i fabriken i franska Flins. Den ska på sikt bli en en så kallade ”re-factory” och utgöra en del av Renaults satsning på cirkulär tillverkning.

Fram tills idag har det tillverkats över 400 000 exemplar av Renault Zoe. Även om Zoe idag är ganska ensam i sin roll som en mindre elbil – något det ofta höjs röster för som något som saknas – har efterfrågan på Zoe stadigt minskat de senaste åren. De som sålts har också visat sig hålla länge. Förra året släppte Renault en rapport som visade att batterierna i 99 procent av alla Zoe fortfarande har kvar minst 70 procents kapacitet.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: