Dacia Spring får mer effekt – och kortare räckvidd

Carl Undéhn

Carl Undéhn

16 jan 2023

”Europas billigaste elbil” Dacia Spring har ännu inte lanserats på den svenska marknaden. Om den hinner göra det innan den försvinner återstår att se. Modellen, som bygger på elbilen Renault K-ZE som säljs på den kinesiska marknaden, ser ut att ersättas av en annan elbil från Dacia redan nästa år.

Men trots dess Dacia Spings brister i både kvalitet och säkerhet (en av fem stjärnor i krocktestet hos Euro NCAP) har bilen nått en del framgång försäljningsmässigt nere på kontinenten. Startpriset varierar något på olika marknader men ligger på strax över 200 000 kronor.

Och nu kommer Dacia Spring i den nya och lite sportigare versionen Dacia Spring Electric 65 med tilläggspaketet Extreme. Karossen har fått en mer aggressiv betoning som ska ge modellen lite mer outdoor-känsla. Det innebär en del inslag av kopparfärg i fronten, på backspeglarna och takräcket. Dessutom går den att få i en för Extreme exklusiv blå lackering.

Under det har den tidigare elmotorn med 44 hästkrafter ersatts av en ny på, just det, 65 hästkrafter. Batteriet är däremot som tidigare på 26,8 kWh vilket betyder att räckvidden sjunker från som mest 24 till 22 mil.

Även snabbladdningen är blygsam med som mest 30 kW. Det lilla batteriet gör däremot att Dacia Spring kan laddas fullt hemma på omkring fem timmar

Dacia Spring Electric 65 får ett något högre pris på omkring 20 000 kronor mer än standardversionen.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: