David Hasselhoffs intelligenta bil blir verklighet

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

4 dec 2015

Framtidens fordon blir ungefär som den tänkande bilen KITT i tv-serien ”Knight rider” från 1982. Det vill i alla fall den mystiska uppstickaren Faraday Future (FF). Bilen ska veta vad du vill när du sätter dig i den, säger FF-bossen Nick Sampson till The Verge.

Den tidigare Teslamedarbetaren nämner visserligen inte tv-serien med David Hasselhoff vid namn, men bortsett från att KITT gillade att dricka bensin är likheterna slående.

– Om jag planerar en resa ska bilen känna till den och platserna jag vill besöka längs vägen eftersom den känner till mina preferenser. Bilen ska lära känna inte bara ägarens önskemål, utan även passagerarnas, säger han.

Bilens beslutsunderlag ska bland annat komma från passagerarnas internetsökningar, bilen ska också dra egna slutsatser av ägarens körmönster och köra fram sig själv när den tror att den behövs, till exempel varje vardagsmorgon när det är dags att åka till jobbet.

Bilen ska också lära sig vilken sorts musik som passagerarna gillar och sätta ihop en spellista som alla kan acceptera.

Mycket tyder på att affärsmodellen blir annorlunda, med inslag från andra betaltjänster och en konceptbil ska visas upp på nästa års hemelektronikmässa CES i Las Vegas.

 

 

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!