DHL börjar köra ut paket med 50 Ford E-Transit

Carl Undéhn

Carl Undéhn

9 jan 2024

Fords satsning på elbilar i Europa har ett stort fokus på tillverkarens transportbilar. Först ut i var Ford E-Transit –vår provkörning av den kan ni läsa här. Generellt var intrycken positiva, något som även transportföretaget DHL verkar hålla med om.

Som en del i deras mål att bli ett koldioxidneutralt företag år 2050 har DHL i Sverige nu tagit emot 50 Ford E-Transit. De ska användas för leveranser av paket och bilarna är enligt Ford ”skräddarsydda” enligt DHL:s önskemål.

– Att DHL Express nu går över till helt elektriskt och väljer nya E-Transit som transportbil illustrerar tydligt Ford E-Transit kompetens och förmåga att sörja för olika typer av företag och deras varierande behov, säger Mikaela Gerdes som är försäljningsansvarig för Fleet på Ford Sverige.

Förutom en anpassad inredning med modulsystem har transportbilen fått ett specialanpassat insteg till lastutrymmet för att göra det enklare att kliva ut och in under en dags alla stopp.

Ford E-Transit har en räckvidd på 31,7 mil – eller upp till 40 mil i stadstrafik. Den går att få med en motor på 184 eller 269 hästkrafter på bakaxeln och har en nyttolastkapacitet på 1.470 kilo.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!