Efter konkursen – Fisker Ocean säljs från 26.000 kronor

Carl Undéhn

Carl Undéhn

4 jul 2024

Efter ett rörigt halvår stod det till slut klart att Fisker ansöker om konkurs. Då enligt det amerikanska förfarandet Chapter 11 och företagets tillgångar säljs nu ut för att betala tillbaka skulder. Bland annat 3.231 exemplar av elsuven Fisker Ocean som nu säljs ut i USA från ofattbart låga 2.500 dollar, eller 26.000 kronor.

Det handlar då däremot om vad som uppges vara delvis skadade bilar. Men bland de drygt 3.000 exemplaren som säljs finns även helt nya bilar som fått en prislapp på 16.500 dollar, eller drygt 170.000 kronor. Den som nu ser läge att fynda sig en Ocean får dock tänka om. En köpare av hela lagret finns redan i form av företaget American Lease som uppges planera att hyra ut dem som taxibilar till Uber och Lyft i New York, enligt sajten insideev.

Utöver det finns det en uppenbar risk med att köpa bilar från en konkursdrabbat företag vad gäller grantier och framtida uppdateringar. En utmaning som även de som tidigare köpt sig en Fisker Ocean riskeras att drabbas av. Den som ändå går i köptankar kan läsa vår provkörning av Fisker Ocean här.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!