Nu också i Sverige – Fisker i konkurs

Carl Undéhn

Carl Undéhn

8 jul 2024

För Fisker har 2024 främst handlat om en allt djupare kris som nu ser ut att innebär slutet för företaget. I juni lämnade Fisker in en ansökan om rekonstruktion enligt förfarandet Chapter 11 i USA. Något som innebär att företagets tillgångar säljs av för att betala av skulder, bland annat ett lager med drygt 3.000 bilar som uppges säljas från så lite som 26.000 kronor.

Vi provkörde Fisker Ocean tidigare i år. Vad vi tyckte om bilen? Följ länk nedan.

Krisen får nu även följder även här och i fredags inledde Fisker Sweden AB ett konkursförfarande. Något som innebär dåliga nyheter för de knappt 200 exemplar av Fiskar Ocean som finns i Sverige. Hur många av dem som rullar omkring på vägarna här är oklart. Men med det svenska företaget i konkurs kan kunder drabbas av problem i framtiden. Hur eventuella garantiärenden ska lösas och om bilarna kommer få utlovade mjukvaruuppdateringar är oklart. Fisker har avtal med Mekonomen för serviceärenden, att det gäller även efter en konkurs är knappast troligt.

Redan i början av året flaggade Fisker för att förtaget själv tvivlade på den fortsatta verksamheten. Ett samarbete med en icke namngiven biltillverkare uppgavs vara på gång, men ställdes sedan in.

Vi provkörde Fisker Ocean tidigare i år och våra intryck av bilen kan ni läsa om här.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!