Elbil Sverige byter inriktning

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

21 nov 2019

Sverige har fått sin första konsumentorganisation som ska tillvarata elbilsägarnas intressen. Detta sedan entusiastföreningen Elbil Sverige har beslutat att ändra inriktning.

Föreningen bildades redan 1980 som ett forum för informationsutbyte bland elbilsintresserade som byggde egna elbilar. Nu är ambitionen att skapa en motsvarighet till Norsk elbilforening, förklarar Elbil Sveriges ordförande Magnus Johansson.

– För ett par år sedan studerade vi Norsk elbilforening som är den ledande i Europa säger Magnus. Vi tittade på möjligheterna till att skapa en proffsig organisation med kansli och någon anställd på heltid. Detta för att bättre kunna hjälpa medlemmarna, men även öka samarbetet med biltillverkarna, ladd- och energiföretag, politiker och media.

– Nu har vi knutit till oss två personer från fordonsindustrin med ett stort kontaktnät i samhället i övrigt. Det ger oss helt andra förutsättningar för framtiden Dessutom samarbetar vi nu med de nordiska och europeiska elbilsorganisationerna.

Ett prioriterat område är en utbyggnad av laddinfrastrukturen och Elbil Sverige har därför lanserat projektet Vi laddar Sverige, som syftar till att anpassa samhället till den ökande volymen av elfordon.

Den nya konsumentorganisationen presenterar mer av sin vision på eCar Expo i Göteborg nästa vecka.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons:
Annons: