Elbilar ska rädda Aston Martins V12:or

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

7 nov 2016

Aston Martin ansluter sig till ”25-procentsklubben”. Precis som Volkswagen och flera andra biltillverkare förutspår man att en av fyra bilar som säljs 2025 kommer att ha eldrift. Nollutsläppsbilar är ett måste om man vill fortsätta sälja de fossilmonster som i dag är den brittiska sportbilstillverkarens signum. Men inom tio år kommer man också att sälja elbilar.

– Om jag vill fortsätta sälja v12-motorer måste jag kompensera på något sätt, säger vd:n Andy Palmer till Financial Times.

Förra årets försäljning var drygt 3 600 bilar, nästan en halvering jämfört med 2009, och Palmer säger till tidningen att han även ser en möjlighet att öppna nya marknadssegment.

– Det finns ett utrymme ovanför Tesla som ingen existerar i.

Beskedet är goda nyheter för alla som gillar det traditionella brittiska bilmärket, vare sig man föredrar att köra på el eller bensin. Men du som tillhör den sistnämnda kategorin (och uppenbarligen ändå läser Elbilen) bör köpa din drömbil inom de närmaste åren – inte ens Palmer tror att man kommer att kunna sälja fossilbilar i långa loppet. Det kommer en dag när alla bilar har eldrift, säger han till tidningen.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!