Elbilen har provkört Tesla Model X – en enorm bil!

Fredrik Sandberg

Fredrik Sandberg

9 jun 2016

Elbilen i Sverige var på plats idag vid Tesla Model X Europapremiär. Försäljningschefen Jon McNeill berättade stolt först om bilens unika egenskaper. Bland annat avfyrade han en bredsida mot Volvo XC60 som han beskrev som den ”hittills säkraste” SUV enligt krocktesterna. Bilderna från sidoimpacttestet visade hur Volvos kaross trycktes in 462mm av stolpen som bilen krockades mot – och Model X endast 215mm. ”Skillnaden mellan att kunna gå iväg från olycksplatsen på egna ben – eller inte.” menade han.

Sedan fick vi titta och klämma på en Model X utanför lokalerna, i väntan på att det skulle bli vår tur att testköra. Tesla Model X är en ENORM bil. Mycket större än man skulle tro från fotografier. Det är fälgarna som lurar ögat, Model X hjul är större än S. Inuti får man plats, men förvånansvärt inte gott om plats. Dörrar, balkar är tjockare än vanligt. Säkerheten har sitt pris.

När man väl satt sig bakom ratten och kört iväg känns dock inte bilen större än Model S (som dock redan den är större än vanliga bilar). Man sitter högre upp och bekvämare än i S, och enorma vindrutan ger bra utsikt. Den är kraftigt tonad i överkant så sommarsolen i Oslo var inte störande. Förutom en sak som irriterade mig… men vad det var får jag utveckla i artikeln i nästa nummer av Elbilen i Sverige.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: