Elon Musk jämför 350 kW-laddning med en leksak

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

26 dec 2016

En ny version av Teslas superchargers är på gång. Och laddeffekten blir betydligt högre än 350 kW. ”A mere 350 kW … what are you referring to, a children’s toy?”, tweetade Elon Musk på julaftonen.

Hur mycket som krävs för att Teslas vd ska betrakta en laddstation som mer än en leksak framgår inte av Twitterkonversationen med Electrecs reporter Fred Lambert.

Fem biltillverkare tillkännagav nyligen att de vill bygga ett nätverk med uppemot 400 laddstationer med en effekt på 350 kW i Europa. @elonmusk nämnde ”Supercharger V3” i en annan julaftonstweet, varpå @FredericLambert frågade om V3 också innebär 350 kW. En laddeffekt som Musk alltså betraktar som löjligt låg, även om det är betydligt högre än vad Tesla kan erbjuda.

Dagens Superchargers bygger på att flera laddare arbetar parallellt för att ge upp till 120 kW likströmseffekt direkt till batteriet. Detta enligt företagets webbsajt, även om Electrek i juli rapporterade en laddeffekt på 145 kW.

Electrek skriver också att de förväntar sig att den ”metallorm” som Musk nämnde redan för två år sedan blir standard vid de nya laddstationerna, dels för att göra laddningen mer bekväm, dels för att också förarlösa bilar ska kunna använda dem.

 

 

 

 

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: