Elon Musk: Logiskt om Apple bygger en elbil

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

12 okt 2015

Apple kommer att stagnera om det mest innovativa de har att erbjuda är en större Ipad – därför vore det ett naturligt steg om de utvecklade en elbil, säger Teslas vd Elon Musk. Och när han får frågan om tidigare anställda som i dag jobbar för dator- och mobiltelefontillverkaren säger han att de helt enkelt inte var bra nog för Tesla.

– Viktiga ingenjörer? De har anställt folk som vi har sparkat. Vi kallar Apple ”Teslas kyrkogård”. Om man inte är bra nog på Tesla börjar man i stället jobba för Apple. Jag skämtar inte, säger Musk till den tyska tidningen Handelsblatt.

I den öppenhjärtiga intervjun säger Musk också att han anser att vd:ar inom den tyska bilindustrin är konservativa och att VW-skandalen bevisar att förbränningsmotorer inte kommer att utvecklas mer. Han säger också att Porsche verkar ha använt samma lösning som Tesla när man utvecklade eldrivna Mission E.

När han får frågan om huruvida tyska politiker har satt käppar i hjulen för Teslas försäljningsprognos i landet svarar han:

– Jag tror att regeringen lyssnar för mycket på de stora tyska biltillverkarna. Och om de stora tyska biltilverkarna har fel händer fel saker.

En annan anledning till Teslas usla försäljningssiffror i landet skulle kanske kunna vara autobahn, konstaterar Handelsblatts reporter – troligen eftersom inte ens ett batteripaket på 90 kWh räcker särskilt långt vid full ”gas”. Nja, svarar Musk. Tesla jobbar hårt på att anpassa sina bilar till högre hastighet och han älskar autobahn och önskar att den fanns i andra länder.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: