Endast eldrivna bilar från Volkswagen 2024 – i Norge

Carl Undéhn

Carl Undéhn

19 aug 2022

Till skillnad från till exempel Volvo och Mini har Volkswagen inte satt upp ett årtal för när de ska sluta tillverka och sälja bilar med förbränningsmotor. Men i elbilslandet Norge domineras försäljningen av de eldrivna ID-modellerna.

Av de 7 768 Volkswagen som registrerades i Norge från januari till juli utgjorde elbilarna ID.3, ID.4 och ID.5 nästan 6 500 stycken.

Harald A. Møller, Norges största importör av bilar från Volkswagenkoncernen, har därför beslutat att endast ta in helt eldrivna personbilar till landet från första januari 2024.

Norges regeringen har satt som mål att alla nya bilar som säljs i landet från 2025 ska vara utsläppsfria. Men redan ett år tidigare väljer alltså importören av märkena Volkswagen, Audi, Cupra, Seat och Skoda att helt skrota förbränningsmotorn.

Något som måste betyda att de upphör med import av Seat som för tillfället inte erbjuder någon helt eldriven modell.

– 2025-målet har varit viktigt för att driva på elektrifieringen av den norska bilparken. Nu kan vi snart kryssa av det målet, och då behäver vi nya mål att nå, säger Ulf Tore Hekneby från Harald A. Møller till sajten bil24.no.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: