Energilager på hjul – Nissan visar koncept för äventyr

Carl Undéhn

Carl Undéhn

13 okt 2023

Nissan har redan visat konceptet Hyper Urban inför bilmässan Japan Mobility Show i Tokyo senare i oktober. Det visar sig hur Nissan tänker sig framtidens elbil för stadsbor. Nu visas ännu ett koncept och den här gången är det fokus på att ta sig ut för äventyr i naturen.

Hyper Adventure kallas elsuven och för att också kunna ta sig fram ute i spenaten kommer den med Nissans teknik för fyrhjulsdrift, e-4ORCE. Hur hög markfrigången är nämns inte. För att sänka luftmotståndet hos den högbyggda elsuven sitter det en spoiler i fronten för att bättre styra luftströmmarna.

Hyper Adventure har också en ordentligt sluttande vindruta. På insidan hänger den direkt ihop med instrumentpanelen som utgörs av en skärm hela vägen mellan a-stolparna. Sätena bak kan roteras 180 grader och med fokus på naturupplevelser ska det finnas plats för att ta med sig en kajak eller skidor i bilen.

Den stora grejen är däremot att Hyper Adventure kommer med V2X och alltså kan dela med sig av ström från batteriet till olika saker. Det gör bilen till en mobil energikälla, vilket ju kan vara bra att ha ute i vildmarken. Som exempel nämns möjligheten att driva en stuga utan elanslutning eller ladda prylar som en vattenskoter.

Hur stort batteriet är och hur länge Hyper Adventure kan ge el under en utflykt i naturen nämns däremot inte. Vi får inte heller veta något om drivlinan eller hur lång räckvidden är.

Nissan Hyper Adventure kommer visas på bilmässan Japan Mobility Show, som hålls i Tokyo från 25:e oktober.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: