Nissan visar koncept med utbytbar instrumentpanel

Carl Undéhn

Carl Undéhn

4 okt 2023

I slutet av oktober är det dags för bilmässan Japan Mobility Show. Honda tjuvstartade sin närvaro förra veckan genom att redan då visa koncept de tar med sig till mässan. Nissan vill uppenbarligen inte vara sämre och visar också de nu ett koncept som ställs ut på Japan Mobility Show.

Hyper Urban är en studie av en elbil för de som bor i stan. Men då kanske ändå i ett eget hus, för Hyper Urban kan dela med sig av elen i batteriet genom Vehicle to Home (V2H). Något som kan bli svårt när du bor i en lägenhet.

Karossen med många veck ändrar färg beroende på hur ljuset faller på den. Om karossen och inredning upplevs som lite spretig beror det på att inspirationen enligt Nissan kommer från trianglar hos ett kalejdoskop. Genom det ska inredningen kunna anpassas efter behov. Till exempel kan stolarna fram fällas för att tillsammans med baksätet bilda en soffa.

Trådlösa uppdateringar over the air (OTA) ska göra att Hyper Urban håller sig aktuell under lång tid. Men även hårdvara ska kunna uppdateras med ny teknik. Som exempel nämns att hela instrumentbrädan kan bytas ut.

Några tekniska detaljer som drivlina, batteri och räckvidd bjuds vi inte på. Hyper Urban kommer visas på Japan Mobility Show som pågår mellan 26:e oktober och 5:e november.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!