Enklare laddning med Plugsurfing direkt i Volvos app

Carl Undéhn

Carl Undéhn

19 maj 2022

Volvo vill göra det enklare att ladda för de som köper en av tillverkarens två elbilar, XC40 Recharge eller C40. Därför ska det nu göras plats för plattformen Plugsurfing direkt i appen Volvo Cars.

Förutom möjligheten att betala för laddningen går det även att hitta någon av de 270 000 laddpunkter i Europa som är anslutna till Plugsurfing och se om laddaren är ledig.

Hittills är det endast kunder i Italien och Schweiz som kan hitta Plugsurfing där. Men Volvo skriver att de ska uppdatera appen på ”merparten av sina europeiska marknader” fram till årskiftet.

Att enklare laddning med tydliga priser är något som efterfrågas inte minst i semestertider känner Volvo till.

– Vi förstår den frustration som många av våra kunder känner över att behöva ha med sig flera kort och att behöva installera olika appar för att kunna använda enskilda laddningspunkter. Genom att förbättra den mobila laddningsupplevelsen stöder vi våra kunder runt om i Europa på deras helt elektriska resa, vilket innebär tillgång till fler nätverk i och utanför deras hemland via vår digitala plattform – Volvo Cars-appen, säger Arek Nowinski som är chef för regionerna Europa, Mellanöstern och Afrika hos Volvo.

Både Volvo och Polestar samarbetar med Plugsurfing sedan 2020. Alla som köpt en elbil från tillverkarna har fått med en laddbricka från Plugsurfing. Sedan förra sommaren gör den det också möjligt att ladda billigare hos Ionity.

Tjänsten borde alltså även snart leta sig in Polestars app.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: