Får Polestar 6 extremt snabbladdande batterier från StoreDot?

Carl Undéhn

Carl Undéhn

19 aug 2022

Med några veckors mellanrum meddelade både Volvo och Polestar tidigare i år att de de investerar i StoreDot. 2024 vill den israeliska batteriutvecklaren med sin teknik XFC – Extreme Fast Charging- lansera batterier som kan ladda 16 mils räckvidd på endast fem minuter. 

Några år senare ska tekniken ha förfinats ytterligare för att det då ska räcka med endast två minuter för att ladda 16 mil. Och kanske är det laddning som vi först får se i Polestars kommande roadster Polestar 6. 

När det stod klart att rosdsterkonceptet kommer bli verklighet som Polestar 6 skrev StoreDot i en post på Facebook:

 ”Wow, vilken skönhet! Och ännu mer än vi drömmer om att köra en sån bil – vi kan inte hålla oss från att se vår XFC-teknik i den”. 

Tidsplanen stämmer också överens. Polestar 6 väntas lanseras 2026 och det är även året som samarbetet mellan Polestar och StoreDot ska börja ge resultat. 

– Om våra nuvarande pilotprojekt med StoreDot är framgångsrika, skulle vi kunna se att dessa lösningar implementeras i Polestar-bilar till år 2026, sa Polestars vd Thomas Ingenlath när det meddelades att de investerar i StoreDot. 

Något officiell uttalande om batteritekniken i Polestar 6 har inte meddelats, endast att modellen får ett 800-voltssystem för att kunna ladda med hög effekt.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: