Faraday Futures tidigare ägare går in i Nevs

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

17 jan 2019

Den Trollhättanbaserade elbilstillverkaren Nevs har fått en ny ägare. Detta sedan kinesiska Evergrande Group förvärvat 51 procent av aktierna. I elbilsvärlden är koncernen mest känd för att ha finansierat Faraday Future, ett företag som gjorde en högljudd entré när de visade upp en ”Batmobil men som sedan dess har kämpat i motvind.

Nevs, som ju bygger på ruinerna av en annan biltillverkare i trubbel – Saab – verkar dock ha framtiden för sig. Deras första fabrik i kina, den i Tianjin, står redan klar. Företaget har även börjat bygget av sin andra fabrik i landet, som ska ligga i Shanghai.

Kai Johan Jiang, mannen som bestämde sig för att köpa Saab Automobile och börja bygga elbilar, kommer att äga 49 procent av aktierna.

– Jag är mycket nöjd med den här uppgörelsen, säger Nevs koncernchef Stefan Tilk.

– Den innebär att Nevs får en finansiellt stark huvudägare, som också har ett intresse av att utveckla vår vision om framtidens hållbara mobilitetslösningar. Detta, i kombination med Kai Johan Jiangs starka drivkraft och entreprenörsförmåga, gör att vi nu får mycket goda förutsättningar att nå våra mål.

 

Nevs får grönt ljus i Kina

Faraday Future mot konkurs

 

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!