EV Electra lovar ge ”idioterna” besked nästa vecka

Carl Undéhn

Carl Undéhn

8 maj 2024

Elbilsmässan eCarExpo i Göteborg i december förra året inleddes med en världsnyhet. Efter månader av spekulationer stod det klart att libanesiska EV Electra köpte resterna av NEVS. Och med det den i Trollhättan i hemlighet utvecklade superelbilen Emily GT med fyra navmotorer som för att 0–100 km/h går på 3,2 sekunder och räckvidden är upp till 100 mil.

– Kom tillbaka om sex månader, jag har födelsedag i juni och bjuder då in er till Trollhättan för att se vilka framsteg vi har gjort, sa EV Electras vd Jihad Mohammed när affären meddelades.

Men besked om framtiden ser ut att komma tidigare än så. På sociala medier meddelar han nu att det kommer ske en presskonferens i Trollhättan den 15:e maj. Vid den ska det ges svar kring ”alla framtida planer. Våra förvärv. Och framtiden för EV Electra.”.

Fler detaljer kring vad som då ska meddelas ges inte. Men något borde vara på gång då han skriver vidare att ”Jag behöver inte svara på idioterna med sina rykten. mina svar kommer att låta dem gå tillbaka i sina hål”, utan att nämna vilken rykten det hänvisas till.

Planen har från början varit att vidareutveckla den nuvarande prototypen av Emily GT till en seriefärdig version. EV Electra vill bygga den i hundratusentals exemplar för att kunna få ned priset till 70.000 dollar, omkring 760.000 kronor. Senare har EV Electra även visat renderingar av fler versioner av Emily GT som cabriolet, kombi och tvådörrarscoupé.

Men det finns ännu en del frågetecken kring affären, bland annat om tillverkningen kommer att ske i Trollhättan eller på annat håll.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: