Frågetecken kring framtiden för Emily GT

admin

admin

4 dec 2023

I fredags kom den stora nyheten att den av NEVS utvecklade elbilen Emily GT nu hittat en köpare. På elbilsmässan eCarExpo i Göteborg presenterades företaget EV Electra från Libanon som ny ägare för både projektet Emily GT och det självkörande fordonet Pons.

Enligt chefen för EV Electra, Jihad Mohamed, ska tidigare NEVS-anställda börja komma tillbaka till att arbeta med Emily GT redan om några veckor. Målet är att snabbt dra igång tillverkningen och skala upp den för att kunna sälja Emily GT till ett pris från omkring 70.000 dollar.

Men nu väcks en del frågetecken kring om det är möjligt. Youtubern Peter Esse har i sin senaste video som fått stor uppmärksamhet tittat närmre på EV Electra och dess verksamhet. Videon kan ses här nedan, men sammanfattat ser det ut som att företaget hittills inte har utvecklat några egna bilar.

Bilarna som presenteras uppges vara datorrenderingar, utvecklade av andra eller byggda efter färdiga paket från andra tillverkare. I en kommentar skriver vd:n för EV Electra att han inte ska bygga några bilar eller ta några tekniska beslut utan förlitar sig på ”proffsen i Trollhättan”.

Framtiden för Emily GT diskuteras även i det senaste avsnittet av podden Elbilsveckan med Peter Esse, Christoffer Gulin från Elbilsmagasinet och den här veckan med vår chefredaktör Fredrik som gäst.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: