Faraday Futures logistikchef Tom Wessner, en av företagets grundare Ding Lei,öretagets produktionschef Dag Reckhorn. Foto: Bizuayehu Tesfaye/AP Images/Faraday Future

FF påbörjar fabriksbygget utanför Las Vegas

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

14 apr 2016

Elbilstillverkaren Faraday Future har tagit första spadtaget i bygget av fabriken utanför Las Vegas. Fabriken väntas kosta en miljard dollar att bygga och hela anläggningen kommer att uppta en yta på 280 000 kvadratmeter, skriver FF i ett pressmedelande.

Företaget, som backas upp av kinesiska finansiärer, har stora planer och har hittills anställt fler än 700 personer utan att ha någon produktionsanläggning. Men nu är det alltså dags.

Ceremonin, där bland andra Nevadas guvernör Brian Sandoval var närvarande, genomfördes innan några förberedande markarbeten ens har gjorts – FF:s produktionschef Dag Reckhorn säger sig ändå vara säker på att det kommer att gå snabbt.

– Det går extremt snabbt för ett projekt av den här storleken. Målet är att göra något som i normala fall skulle ta fyra år på halva tiden och fortfarande göra det rätt, säger han.

Företaget uppger att anläggningen både ska vara miljövänlig och se futuristisk ut, något som inte förvånar med tanke på vad de visade upp på elektronikmässan CES i Las Vegas tidigare i år.

 

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!