Fisker kommentar rykten om konkurs: ”Laserfokuserade”

Carl Undéhn

Carl Undéhn

15 mar 2024

Igår kom det uppgifter om att Fisker anlitat rådgivare för en omstrukturering. Något som gör att det spekuleras kring om en konkurs är nära förestående. Om inte annat varnade Fisker själv för det i samband med att siffrorna för 2023 presenterades.

Då hette det också att det är avgörande att Fisker lyckas med den nya affärsmodellen som ska kombinera direktförsäljning på nätet med att sälja bilar genom återförsäljare. Något företagets ledningsgrupp är ”laserfokuserad” på. Det skriver Fisker i ett meddelande till Elbilen när de nu kommentarer rykten om en möjlig konkurs.

”Fisker har som policy att inte kommentera rykten och spekulationer på marknaden. Fisker arbetar dock ofta med externa rådgivare för att hjälpa till att hantera sin verksamhet och hjälpa till att utveckla och genomföra strategier”, meddelar Fisker.

Företaget vill också ingå ett partnerskap med en ”stor biltillverkare” för att få in mer pengar. Häromveckan kom det uppgifter om att Nissan är intresserade av att gå in med 400 miljoner dollar i Fisker, över fyra miljarder kronor. För det skulle Nissan få tillgång till teknik som Fisker använder för den planerade eldrivna pickupen Alaska. Varken Nissan eller Fisker har kommenterat uppgifterna.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: