Uppgift: de vill investera fyra miljarder i Fisker

Carl Undéhn

Carl Undéhn

4 mar 2024

I förra veckan meddelade Fisker att de för samtal med andra biltillverkare om att ingå samarbeten. Något som kan behövas för att rädda företaget, enligt Fisker själva. Nu kommer uppgifter om vilken biltillverkare det handlar om: Nissan.

Enligt nyhetsbyrån Reuters planerar den japanska tillverkaren att investera 400 miljoner dollar i Fisker, en summa som motsvarar 4,1 miljarder kronor. För det uppges Nissan få tillgång till plattformen som används av den planerad eldrivna pickupen Fisker Alaska. Med det skulle Nissan lansera en egen, eldriven pickup och tillverka den i USA, enligt uppgifterna.

Fisker Alaska

Fisker Alaska baseras på samma teknik som används i tillverkarens första och hittills enda modell, elsuven Ocean. När Alaska presenterades för snart ett år sedan hette det att pickupen skulle komma ut på marknaden i år och då få ett pris från 45.000 dollar, omkring 465.000 kronor.

Tidigare har Nissan samarbetat nära inom en allians mellan dem, Renault och Mitsubishi. Under förra året löstes relationen mellan de tre tillverkarna upp något, vilket kan vara en förklaring till att Nissan öppnar för andra samarbetspartners.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: