Renault Zoe Swiss Edition kan följas av en Zoe RS. Foto: Renault

Fler Zoe ska tillverkas – och några kan bli sportbilar

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

10 maj 2016

Renault planerar att nästan fördubbla produktionen av Zoe. Och den lilla elbilen kan även komma i en sportversion. Förra året tillverkades omkring 20 000 Zoe, men målet för i år är 35 000 bilar, skriver CCFA.fr.

För att lyckas har företagets fabrik i Flins utanför Paris infört ett nattskift och produktionen av Clio IV flyttar till en fabrik i Slovenien.

En sportversion av Zoe med modellbeteckningen RS (Renault Sport) kan också vara på gång, rapporterar den brittiska motorsajten Autocar. Både chassit och styrningen skulle i så fall tas från Renault Sport Clio.

Prototypen har visat sig vara riktigt pigg, säger Patrice Ratti, chef för Renault Sport, till sajten. Men det finns ett problem.

– Accelerationen var bra, särskilt från stillastående. Men vi förvånades över hur mycket bankörning påverkar batteriets uthållighet. Batteriet räcker bara i 13, 14 minuter när vi maxar på bana och det är inte tillräckligt för våra kunder.

Marknaden får därmed vänta på Zoe RS tills modellen får ett större batteri än dagens paket på 22 kWh, men det finns indikationer på att ett sådant kommer redan i år, skriver Autocar.

 

 

 

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!