Följ med Peter Rawlison på ett besök i Lucids fabrik

Carl Undéhn

Carl Undéhn

28 apr 2021

Lucid Motors verkar ha hittat ett nytt koncept där chefen och grundaren Peter Rawlinson själv visar upp arbetet med kommande modellen Lucid Air.

Nyligen fick vi se honom i en video som testförare i New York. Nu släpps en ny video och den här gången tar han med oss till Lucids fabrik AMP-1 i Casa Grande, Arizona.

Produktionenschefen Peter Hochholdinger visar runt i anläggningen och olika steg i produktionen av Lucid Air. Bland annat får vi se karossavdelningen, lackeringsverkstaden och sedan följa med till delar av monteringen.

Videon visar vad som ser ut att vara en i hög grad automatiserad fabrik. Förutom Peter Rawlison och Peter Hochholdinger syns knappt få andra människor bortsett från vid monteringen.

Men även där syns automatiserade robotar som leverar delar till de olika stationerna.

Produktionenschefen pekar ut de noga detaljerna i arbetet för att få ett perfekt resultat och Peter Rawlinson verkar själv bli imponerad över nivån. Videon visar främst arbetet med karossen och vi bjuds inte på några inblickar av Lucids intressanta teknik som döljer sig under den.

De bilar som visas handlar fortfarande om förserier. Men Lucid börjar närma sig serieproduktionen och Lucid Air är tänkt att lanseras i år.

Först ut blir versionen Dream Edition med fyrhjulsdrift och över 1000 hk till ett pris på 169 000 dollar, omkring 1,5 miljon kronor.

Efter det ska den något billigare Grand Touring för 131  500 dollar och Touring som kostar 87 500 dollar följa efter – alla med en lovad räckvidd på omkring 80 mil.

Efter det följer en ”snikversion” som endast heter Air med 480 hk, en räckvidd på 65 mil och ett startpris på 69 900 dollar, knappt 600 000 kronor.

Videon finns att se här nedan.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: