Ford visar rallyversion av Mustang Mach-E

Carl Undéhn

Carl Undéhn

18 jul 2023

Bilfestivalen Goodwood Festival of Speed brukar varje sommar bjuda på en del nya spännande koncept från olika tillverkare. Och då på temat många hästkrafter och höga farter. I år kom Ford dit med en ny rallyversion av Mustang Mach-E, men då inte som ett koncept eller showbil utan en variant av tillverkarens elsuv. Mustang Mach-E Rally ska säljas i både Europa och USA, men när det kommer i gång är ännu oklart.

Tyvärr avslöjar de heller inte några tekniska detaljer kring hur – eller om – drivlinan skiljer sig från dagens Mustang Mach-E. Men redan toppversionen Mach-E GT behöver inte skämmas på tävlingsbanan med sina 487 hästkrafter som skjuter iväg bilen från 0-100 km/h på 3,8 sekunder. Utseendemässigt har versionen naturligtvis försetts med klassiska rallyattribut som extraljus fram samt en ny och större spoiler bak. På insidan har i alla fall förarstolen försetts med extra skydd och skålning i axelhöjd för att hålla dig på plats genom rallytävlingen.

Om Mustang Mach-E Rally kommer till Sverige och vad den då kostar har inte meddelats. Ford har heller inte sagt om de planerar att ställa upp i någon tävling med bilen.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!