Annons:

Ford visar rallyversion av Mustang Mach-E

Bilfestivalen Goodwood Festival of Speed brukar varje sommar bjuda på en del nya spännande koncept från olika tillverkare. Och då på temat många hästkrafter och höga farter. I år kom Ford dit med en ny rallyversion av Mustang Mach-E, men då inte som ett koncept eller showbil utan en variant av tillverkarens elsuv. Mustang Mach-E Rally ska säljas i både Europa och USA, men när det kommer i gång är ännu oklart.

Tyvärr avslöjar de heller inte några tekniska detaljer kring hur – eller om – drivlinan skiljer sig från dagens Mustang Mach-E. Men redan toppversionen Mach-E GT behöver inte skämmas på tävlingsbanan med sina 487 hästkrafter som skjuter iväg bilen från 0-100 km/h på 3,8 sekunder. Utseendemässigt har versionen naturligtvis försetts med klassiska rallyattribut som extraljus fram samt en ny och större spoiler bak. På insidan har i alla fall förarstolen försetts med extra skydd och skålning i axelhöjd för att hålla dig på plats genom rallytävlingen.

Om Mustang Mach-E Rally kommer till Sverige och vad den då kostar har inte meddelats. Ford har heller inte sagt om de planerar att ställa upp i någon tävling med bilen.

Carl Undéhn

Carl Undéhn

PUBLICERAD: 2023-07-18

Relaterat innehåll