Fördubblad försäljning av elbilar för BMW

Carl Undéhn

Carl Undéhn

10 jul 2023

Flera tillverkare har de senaste dagarna släppt siffror för det andra kvartalet. Ofta med nya rekord och ökad försäljning av eldrivna modeller. Det gäller även för BMW som tillsammans med Mini sålde 88 289 elbilar mellan april och juni. Jämfört med samma period förra året är det en ökning på 118 procent.

Lyfts siffrorna ut från de båda märkena var ökningen hos Mini inte så imponerande. Totalt såldes 10 341 exemplar av eldrivna Mini Cooper, vilket är en ökning på 9 procent. Men Mini står också i startgroparna för att lansera en ny version av eldrivna Mini Cooper, samt den större modellen Countryman. Något som kanske fått kunder att avvakta en del.

BMW stod alltså för 77 948 av elbilarna som såldes under det andra kvartalet. Sett till hela försäljningen stod de eldrivna modellerna för 14,1 procent. Till 2030 är det en siffra som ska öka till minst 50 procent. Vilken av tillverkarens eldrivna modeller som sålde bäst meddelas inte. BMW skriver endast att eldrivna i7 och i4 varit ”särkilt populära”. Enligt siffror från Mobility Sweden har det fram till sista juni i Sverige registrerats 1 656 exemplar av i4 och 50 exemplar av i7. BMW säljer även elsuvarna iX, iX3 och iX1.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: